Berita Valk

Berita Valk

Berita Valk werkt vooral figuratief in klei en was. Zij beschouwt zichzelf als autodidact. Dier en mens inspireren haar om enerzijds strak en verfijnd te werken, met de nadruk op het lijnenspel of anderzijds juist spontaan om uitdrukking te geven aan een beweging of krachtige houding. Het uiteindelijke materiaal, brons, steenmortel of keramiek dient dit te versterken. Bronzen beelden hebben haar voorkeur, maar steenmortel of giethars houdt ook de grotere, monumentale, duurzame beelden bereikbaar voor een breder publiek.

Opleiding

Berita was vooral een autodidactisch beeldende kunstenaar. De kunstenaarsgenen komen van haar moeders kant. Haar passie voor beeldhouwen is begonnen na een cursus “Beeldhouwen voor gevorderden” aan het ROC in Goes. Na opleiding tot arts in avonduren enkele cursussen beeldhouwen op ROC gevolgd.aast haar werkzaamheden als arts volgde zij de afgelopen decennia diverse workshops, waaronder portret boetseren bij Leendert Houtekamer. Vanaf 1999 was Berita, afhankelijk van haar overige werkzaamheden, meer of minder intensief actief bij het Beeldhouwatelier Arnestein (BAA).

In 2009 heeft zij de mogelijkheid om Etienne Vindevogel op te volgen als mede-eigenaar van het Beeldhouwatelier Arnestein in Middelburg met beide handen aangegrepen, een belangrijke mijlpaal in haar verdere ontwikkeling als beeldend kunstenares. Na een jaar bij Frank Stoopmans in de leer te zijn geweest is zij in 2015 gestart met de avondopleiding beeldhouwen aan de Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen.

Exposities en Opdrachten
Berita maakt beelden en portretten in opdracht, maar ze werkt ook vrij. Haar beelden zijn te zien in haar atelier in Goes en Middelburg en daarnaast tijdens verschillende exposities.

Contact
Hebt u een opdracht, speciale wens of wilt u vrijblijvend meer informatie over een beeld? Neem dan contact op met beeldend kunstenaar Berita Valk: beritavalk@gmail.com of tel. 06-22691392

www.beritavalk.nl

 

Beeldengalerij Berita Valk