Kunstenaars

Karel van de Beek

Na een opleiding en de nodige ervaring als zilversmid, dat hij als uit de hand gelopen hobby bedrijft, is Karel al weer een aantal jaren als eigenaar in het Beeldhouwatelier Arnestein werkzaam.

Als autodidact werkt hij zelfstandig verder aan zijn ontwikkeling als beeldhouwer. Hij werkt in diverse materialen, daarbij met enige regelmaat ook de technieken van het metaalbewerken, dat hij als zilversmid heeft geleerd, toepassend in zijn beelden. Daarnaast is hij inmiddels ook als restaurateur van beelden werkzaam. Met name de diversiteit van materialen en ook de combinatie daarvan, worden door hem aantrekkelijk gevonden.

Karel werkt ook in opdracht. Restauraties in het recente verleden waren bijvoorbeeld de proeve van De Stadstimmerman van Peter de Jong en het 18de eeuwse marmeren beeld van Hercules in de tuin van de Sociëteit in Middelburg.

Telefoonnummer 06-51495945 en/of vandebeek@zeelandnet.nl

Anita Dekker

Anita Dekker ( 1949 Den Haag ) maakt figuratieve / abstracte beelden .
Zij laat zich inspireren door de zichtbare wereld om haar heen .
Vooral dieren en mensen in uiteenlopende poses laat ze aan zich voorbij gaan .
Haar handschrift heeft een duidelijke impressionistische inslag hetgeen een prachtig licht / donker toets in het materiaal nalaat. De beelden stralen kracht – beweging en humor uit.
Opdrachten zijn een grote uitdaging voor haar. Het is heerlijk om de wensen en gevoelens te vertalen met het maken van een beeld.

Stadsbeeldhouwer Peter de Jong heeft een enorme positieve invloed op haar gehad. In 1995 heeft Anita haar opleiding afgerond aan de Academie voor Schone Kunsten in Eeklo Belgie, zowel beeldhouwen als specialisatie steenhouwen. Anita is met Marjan van Puyvelde en Etienne Vindevogel de oprichtster van het Beeldhouwatelier BAA Middelburg.
Werken van haar zijn in bezit van particulieren in binnen en buitenland. Ook heeft ze opdrachten voor de overheid uitgevoerd. In Middelburg staan o.a. de Adelaar op het gebouw de Kloveniersdoelen, het portret van Eleanor Roosevelt bij de University College Roosevelt en in Koudekerke Heraldische leeuwen voor de kerk.

Anita Dekker is bereikbaar via abazeu@zeelandnet.nl of mobiele nummer 06-48777215

Berita Valk

Berita Valk werkt vooral figuratief in klei en was. Zij beschouwt zichzelf als autodidact. Dier en mens inspireren haar om enerzijds strak en verfijnd te werken, met de nadruk op het lijnenspel of anderzijds juist spontaan om uitdrukking te geven aan een beweging of krachtige houding. Het uiteindelijke materiaal, brons, steenmortel of keramiek dient dit te versterken. Bronzen beelden hebben haar voorkeur, maar steenmortel of giethars houdt ook de grotere, monumentale, duurzame beelden bereikbaar voor een breder publiek.

Opleiding

Berita was vooral een autodidactisch beeldende kunstenaar. De kunstenaarsgenen komen van haar moeders kant. Haar passie voor beeldhouwen is begonnen na een cursus “Beeldhouwen voor gevorderden” aan het ROC in Goes. Na opleiding tot arts in avonduren enkele cursussen beeldhouwen op ROC gevolgd.aast haar werkzaamheden als arts volgde zij de afgelopen decennia diverse workshops, waaronder portret boetseren bij Leendert Houtekamer. Vanaf 1999 was Berita, afhankelijk van haar overige werkzaamheden, meer of minder intensief actief bij het Beeldhouwatelier Arnestein (BAA).

In 2009 heeft zij de mogelijkheid om Etienne Vindevogel op te volgen als mede-eigenaar van het Beeldhouwatelier Arnestein in Middelburg met beide handen aangegrepen, een belangrijke mijlpaal in haar verdere ontwikkeling als beeldend kunstenares.

Na een jaar bij Frank Stoopmans in de leer te zijn geweest is zij in 2015 gestart met de avondopleiding beeldhouwen aan de Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen.

Exposities en Opdrachten
Berita maakt beelden en portretten in opdracht, maar ze werkt ook vrij. Haar beelden zijn te zien in haar atelier in Goes en Middelburg en daarnaast tijdens verschillende exposities.

Contact
Hebt u een opdracht, speciale wens of wilt u vrijblijvend meer informatie over een beeld? Neem dan contact op met beeldend kunstenaar Berita Valk: beritavalk@gmail.com of tel. 06-22691392

www.beritavalk.nl