Over BAA

Over Beeldhouwatelier Arnestein

Het Beeldhouwatelier Arnestein (BAA) is het atelier van 3 dimensionaal beeldend kunstenaar Anita Dekker, Berita Valk en Karel van de Beek.
Begin 2016 heeft Karel van de Beek het stokje overgenomen van Marian van Puyvelde, een van de grondleggers van Beeldhouwatelier Arnestein. Als zilversmid voegt hij weer nieuwe skills toe aan het beeldhouw atelier, waarin diverse disciplines worden uit geoefend.
Het BAA biedt gedurende de week tevens atelierruimte aan zo’n 40 andere beeldhouwers.Sommige deelnemers werken professioneel en exposeren hun werk op diverse locatie ’s in binnen- en buitenland. Andere deelnemers zien de beeldhouwkunst puur als een liefhebberij.

De BAA doelstelling is inspireren, stimuleren en grensverleggend bezig zijn!

 

GESCHIEDENIS VAN BAA
Het Beeldhouwatelier Arnestein vind haar wortels in het atelier van stadsbeeldhouwer Peter de Jong aan de Balans 17 in Middelburg.
Na het overlijden van Peter de Jong in 1990 werd dit atelier voortgezet door zijn leerlingen Anita Dekker en Marian van Puijvelde.
Noodgedwongen moest in 1999 worden omgekeken naar een andere locatie en werd door Anita en Marian, samen met Etienne Vindevogel, een Belgische kunstenaar, het Beeldhouwatelier Arnestein opgericht en werd verhuisd naar het huidige adres aan de Arnesteinweg in Middelburg.
In 2009 werd Etienne opgevolgd door Berita Valk uit Goes en in 2016 nam Karel van de Beek uit Middelburg het stokje over van Marian. Marian die wel nog steeds werkzaam is in het atelier, ondanks haar inmiddels gevorderde leeftijd.
De huidige drie eigenaren willen met inachtneming van de geschiedenis op weg gaan naar de toekomst, waarin ook inovatie een plek zalhebben en nieuwe wegen ontdekt zullen gaan worden.

BAA: PRAKTISCHE INFO
Maandag tot en met woensdag is het atelier voor de deelnemers open tussen 10 en 16.30u. Er wordt dan in diverse materialen gewerkt, waaronder klei, was, cement, steen of kunststof. In het atelier is een aparte ruimte aanwezig voor het maken van gipsen mallen. Voor het gieten in brons wijken we uit naar een professionele bronsgieter, het bakken van klei gebeurt bij een pottenbakker.
Het atelier is verder van alle gemakken voorzien om zelfstandig te werken, met professioneel advies binnen handbereik.

Woensdagavond maakt steenhouwgroep De Steenloper gebruik van het Beeldhouwatelier Arnestein. Donderdagochtend is er een groep die uitsluitend in steen hakt, waarbij Anita Dekker aanwezig is. Op vrijdag, en in overleg ook op andere momenten worden er workshops of bedrijfsbijeenkomsten georganiseerd.

Iedere twee jaar vindt er tijdens de Paasdagen een expositie plaats waar alle deelnemers van het Beeldhouwatelier Arnestein de gelegenheid wordt geboden hun werk te tonen.

Het BAA is gevestigd aan de Arnesteinweg 29 op het industrieterrein Arnestein in Middelburg. De ideale plek voor het beeldhouw atelier: gemakkelijk te bereiken, ideaal voor toevoer en afvoer van zware materialen of grote beelden.

Openingstijden:

Maandag t/m woensdag: 10.00u- 16.30u;

Donderdag: 9.30u t/m 13.00u;

Maandag tot en met woensdag zijn er nog enkele plaatsen vrij voor geïnteresseerden in het boetseren met klei of andere materialen. Ook bij steenhouwgroep De Steenloper op woensdagavond zijn nog enkele plaatsen vrij.

De steenhouwersgroep op donderdag is vol.

 

Voor verdere informatie nodigen wij U uit contact op te nemen via de website.